top of page

Onze missie

Hart.png

Dierenvoedselbank Rijnmond verstrekt op tweewekelijkse basis dierenvoer aan mensen die daar hulp bij nodig hebben. Een dier is onderdeel van het gezin en heeft net zo veel recht op hulp als mensen. De leden van de Dierenvoedselbank Rijnmond worden altijd aangemeld door daarvoor bevoegde organisaties en instanties. Zelf aanmelden is dus niet mogelijk. Zo hopen wij zo veel mogelijk gezinnen te kunnen helpen. 


Dit dierenvoer dient als ondersteuning; dit wil zeggen dat wij niet altijd in de volledige verzorging van een huisdier of huisdieren kunnen voorzien. Wij zijn afhankelijk van het dierenvoer en de financiële middelen voor aanschaf van voer die wij gedoneerd krijgen en zullen dit op een eerlijke manier verdelen onder onze cliënten.

Om de twee weken op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur delen we de pakketten uit. Tevens is er ruimte voor een praatje, kopje (gratis) koffie of thee met een koekje. Inmiddels is dit al uitgegroeid tot een gezellig samenzijn waar onze cliënten met elkaar over hun problemen praten maar waar ook veel gelachen word, tips uitgewisseld, kleding geruild en gegeven, facebookadressen uitgewisseld en vaak een luisterend oor geboden.


Kortom een zeer sociaal samen zijn van mensen die allemaal twee dingen gemeen hebben,  hun financiële problemen en de liefde voor hun huisdieren en voor sommige is het zelfs het enige uitje dat ze hebben.
 

Ons verhaal

Dierenvoedselbank Rijnmond werkt met verschillende uitgiftepunten en ons eerste uitgiftepunt is op 11 april 2014 officieel geopend in het wijkgebouw Lombardijen aan de Menanderstraat 89 te Rotterdam (ingang Pliniusstraat).
Hier geven we om de twee weken op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur de pakketten uit.
Tevens is er ruimte voor een praatje, kopje (gratis) koffie of thee met een koekje en inmiddels is dit al uitgegroeid tot een gezellig samenzijn waar iedereen terecht kan voor een goed gesprek, maar waar ook veel gelachen wordt, tips uitgewisseld, kleding geruild en gegeven en een luisterend oor geboden.
Kortom een zeer sociaal samen zijn van mensen die allemaal twee dingen gemeen hebben,  hun financiële problemen en de liefde voor hun huisdieren.
Inmiddels maken er al veel mensen gebruik van de dierenvoedselbank en de aanmeldingen blijven binnen komen. Een droom die uitkwam voor de oprichter van Dierenvoedselbank Rijnmond, Ferry van der Kaaij. Onze Ferry is helaas overleden in april 2021, maar zijn werk mag niet verloren gaan. De missie van Ferry kun je hier teruglezen. 

Ferry_edited.jpg
bottom of page