top of page
Zoeken

Ferry van der Kaaij: hoe het allemaal is begonnen

In april 2021 is Ferry helaas overleden. Zijn missie en verhaal mag nooit verloren gaan. Daarom hebben wij besloten om ook deze nieuwe website zijn missie en verhaal te delen. Hieronder een passage van een aantal jaren terug waarin Ferry vertelde over Dierenvoedselbank Rijnmond


Ter nagedachtenis aan Ferry van der Kaaij, 1960-2021


"In 2013 kwam ik bij toeval in contact met een stichting die onder andere een kledingbank runnen. Na wat e-mail contact en complimenten van mijn kant werd ik uitgenodigd om eens langs te komen.

Tijdens dit bezoekje zag ik wat een mooi werk er gedaan werd en het enthousiasme waarmee dit gebeurde.

Eigenlijk als vanzelf raakte ik betrokken bij deze stichting en begon met het opzetten en onderhouden van een Facebook pagina voor de kledingbank.

Ook vond ik een taak in het regelen van zaken die hard nodig waren doch waar geen geld voor was.

Op Facebook legde ik contacten met andere kledingbanken door heel het land en ook met andere kleinschalige goede doelen waaruit weer samenwerking ontstond.

Met enkele van deze goede doelen heb ik nog steeds goed contact en zo af en toe zijn er nog steeds samenwerkingsprojecten, bijvoorbeeld in noodsituaties waar mensen acute hulp nodig hebben omdat zij bijvoorbeeld zonder geld of eten zitten.

De koppen worden dan bij elkaar gestoken en er worden gezamelijke inzamelingen gehouden.


Helaas kwam er in december 2013 door externe omstandigheden een einde aan mijn inzet voor deze stichting en ontstond het plan om zelf iets op te gaan zetten.

In mijn tijd bij de kledingbank hebben mij veel signalen bereikt dat er in Rotterdam voor kinderen en huisdieren nog niet veel hulp te vinden was en zo ontstond het idee voor Stichting ondersteuning kind en huisdier omgeving Rotterdam (afgekort stichting okéhor).

Ons eerste project, de dierenvoedselbank Rijnmond, is inmiddels een begrip in Rotterdam en samen met mijn partner, Jeanette (Vice-voorzitter/Penningmeester) en een team van vrijwilligers verzorgen wij het voer voor veel huisdieren uit huishoudens die in armoede moeten leven, helaas een nog steeds sterk groeiende groep.

Veel van deze huishoudens zouden anders noodgedwongen hun huisdieren weg moeten doen terwijl deze juist voor deze mensen zo heel erg belangrijk zijn.

Verder word er nog gewerkt aan het opzetten van Speelgoedbank-Zuid echter dit kan pas van start gaan als we daar een onderkomen voor gevonden hebben.

Andere projecten ter ondersteuning van het welzijn van kind en huisdier zullen in de toekomst volgen."


Ferry van der Kaaij

コメント


bottom of page